U Livnu održana manifestacija “Livno Cheese Trail”

 


S ciljem jačanja turističke ponude Grada Livna, u organizaciji hotela Novitas a uz potporu Federalnog ministarstva okoliša i turizma završena je dvodnevna manifestacija “Livno Cheese Trail”.

Prvi dan manifestacije organiziran je okrugli stol na kojem su bili prisutni turisticki djelatnici , proizvođači sira, predstavnici Grada Livna, Federalnog ministarstva okolisa i turizma, predstavnici institucija gdje su izvedeni zakljuci kako bi se pristupilu izradi ceste livanjskog sira. 

Za izgraditi destinaciju temeljenu na kvalitetu livanjskog sira potrebno je: 1. mapirati sudionike i ustanoviti njihove kapacitete 2. Uspostaviti sistem upravljanja destinacijom 3. Kreirati elemente promocije sira 4. Pripremiti i provesti marketinški plan promocije destinacije.

 Nakon okruglog stola upriličena je tradicionalna vecera u restoranu hotela Novitas.

Drugi dan je bio znaku promocije i degustacije livanjskog sira, izlagači su promovirali autohtoni livanjski sir i pružili posjetiteljima vrhunski gastro doživljaj. Manifestaciju je otvorio Gradonačelnik Livna Gdin. Darko Čondrić koji bio iznimno zadovoljan posjetom posjetom i organizacijom “Livno Cheese Trail”. 

“Kroz okrugli stol i cjelokupnu manifestaciju napravili smo jedan dobar temelj za izradu “livanjske ceste sira”, ono što posebno veseli mene kao organizatora je odaziv skoro svih kolega koji se bave turizmom u Gradu Livnu i proizvođača sira koji su pokazali interes za izradu “livanjske ceste sira”.

 

Livno vrlo brzo ide u vrh najpoželjnijih turističkih destinacija u Bosni i Hercegovini poručili su iz hotela Novitas.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Amir u München, Susanne u Livno

Na godišnjoj listi najboljih sireva svijeta TasteAtlasa su dvije vrste iz BiH: Možete li pretpostaviti koje?

Grad livanjskog sira i divljih konja