Zatvorena granica između BiH i Hrvatske!?

Zbog pandemije koronavirusa od subote navečer zatvara se državna granica Republike Hrvatske sa Bosnom i Hercegovinom i Crnom Gorom. Na području Metkovića zatvaraju se međunarodni granični prijelazu Doljani, Gabela Polje i Nova Sela, a zabranjen je prelazak i na malograničnim prijelazima Unka i Gabela Polje II koji su do sada služili za prelazak lokalnog stanovništva, piše Slobodna Dalmacija.

Prikupljeni su podatci o pristupu internetu za učenike i nastavnike, popis adresa elektroničke pošte, brojeva mobilnih uređaja, te analizirana trenutna uporaba nekog od oblika online nastave u svakoj ustanovi, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a. Sve se ovo čini kako bi se online nastavni sadržaj, koji je u najvećoj mjeri instruktivne prirode što prije isporučio s jasnim uputama i zadacima našim učenicima i kako bi se nastavni proces nastavio.

Odvijanje nastave na daljinu ići će dinamikom kako odrede škole sukladno svojim kapacitetima. Učenici će uspostavljenim komunikacijskim kanalima (grupe na društvenim mrežama, službene školske mrežne stranice ili postojeće obrazovne platforme) blagovremeno biti informirani o dinamici online nastave.

Granice je zatvorila RH i svi oni koji imaju prebivalište u Hrvatskoj moraju se do ponoći vratiti svojim kućama. Nakon toga će im prilikom ulaska u RH sanitarni inspektor izdati riješenje o samoizolaciji, kojega će se morati pridržavati. Kako doznaju tranzit kroz Neum nije dio ove odluke i za sada se promet prema Dubrovniku na graničnim prijelazima Kleku i Bistrini odvija neometano. Neum će podlijegati posebnom graničnom režimu pa tako bez obzira na moguće restrikcije i ograničenja komunikacija prema Dubrovniku neće biti upitna, piše Slobodna Dalamcija.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Amir u München, Susanne u Livno

Na godišnjoj listi najboljih sireva svijeta TasteAtlasa su dvije vrste iz BiH: Možete li pretpostaviti koje?

Grad livanjskog sira i divljih konja