U rekordnom roku prikupljeno 80.000 KM za pomoć Kantonalnoj bolnici Livno


U Livnu je prije tri dana pokrenuta akcija prikupljanja novca za pomoć Kantonalnoj bolnici, a cijelu priču pokrenuli su mladi Livnjaci koji su željeli opremiti Bolnicu Livno kako bi spremno dočekala koronavirus. Koliko je akcija odjeknula dovoljno govori činjenica da je za tri dana prikupljeno nešto više od 80.000 KM.

"Ni u najluđim snovima nismo mogli zamisliti ovako veliki odziv, samo u prvih pet sati naša Facebook grupa imala je više od 3.000 članova koji su željeli podržati našu inicijativu", objašnjava nam Mario Šandrk, jedan od pokretača akcije prikupljanja novca.


Dodaje kako je nemoguće procijeniti tačan iznos novca koji je potreban za opremanje bolnice, ali i kako se sva nabavka vrši u direktnom dogovoru s bolnicom. Na spisku potrebnih stvari su zaštitna odjela, rukavice, maske, naočale i respiratori.

"Cilj je povezati i ljude u inozemstvu, kako bismo zajedno napravili nešto dobro. I, evo, čini se da smo uspjeli. Želim naglasiti da je svo prikupljanje novca transparentno, a sve je moguće pratiti na našoj Facebook grupi gdje više puta dnevno obavještavamo ljude o cifri prikupljenog novca, kao i drugim novostima", zaključio je Šandrk.

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

Amir u München, Susanne u Livno

Na godišnjoj listi najboljih sireva svijeta TasteAtlasa su dvije vrste iz BiH: Možete li pretpostaviti koje?

Grad livanjskog sira i divljih konja