Postovi

Prikazuju se postovi od siječanj, 2020

Prometna u Livnu: Očevidac optužuje ministra, ministar najavljuje tužbu

Slika
Prometna nesreća koja se dogodila jutros u 8.40 sati u Splitskoj ulici u Livnu izazvala je veliku zbrku. Naime, kako je za portal Bljesak.info kazao očevidac ovog događaja, Jakov Perković , prometnu je izazvao ministar unutarnjih poslova Herceg-bosanske županije Darinko Mihaljević, koji je po njegovim riječima, nakon nesreće 'pobjegao s mjesta događaja'. ''Gospođa kojoj je auto oštećeno bila je u strahu i nije znala što napraviti. S njom je bilo dvoje maloljetne djece. Kad je vidio da ja prilazim do oštećenog vozila vratio se na mjesto događaja i počeo me vulgarno vrijeđati. Pitao me što se ja imam tu petljati. Nazvao sam policiju i prijavio cijeli slučaj'', kazao je očevidac Perković.   Sudionici se dogovorili?    Glasnogovornik MUP-a HBŽ-a Ivica Vrdoljak potvrdio je za Bljesak.info kako su jutros u 8.45 sati zaprimili prijavu o prometnoj nesreći, ali da policajci koji su izašli na očevid nikoga nisu našli na tom mjestu. ''Vjerojatno su se sudio

Film "General" Antuna Vrdoljaka najgledaniji u 2019. godini

Slika
Među 22 domaća filma prikazana u redovnoj kino distribuciji, od čega su četiri manjinske koprodukcije, u prošloj je godini u Hrvatskoj najgledaniji bio "General" Antuna Vrdoljaka, objavio je u srijedu Hrvatski audiovizualni centar (HAVC). Taj film o životu generala Ante Gotovine, nastao u produkciji Kiklop filma, imao je 74.585 gledatelja, a po gledanosti slijedi politička satira Vinka Brešana, "Koja je ovo država" (Interfilm), s 58.265 gledatelja.

Skupština HBŽ-a 24. siječnja o poslovanju ŠGD ‘Hercegbosanske šume’

Slika
Predsjedatelj Skupštine Hercegbosanske županije (HBŽ) Jozo Ćosić zakazao je za 24. siječnja u 11 sati, u Tomislavgradu, prvu tematsku sjednicu Skupštine na kojoj će se raspravljat o stanju i poslovanju ŠGD “Hercegbosanske šume” d.o.o. Kupres i revizorskim izvješćima za 2016., 2017. i 2018. godinu. Podsjećamo, Skupština HBŽ-a je na izvanrednoj sjednici održanoj 1. listopada smijenila četiri člana Skupštine ŠGD “Hercegbosanske šume” d.o.o. Kupres iz reda hrvatskog naroda, prenosi Fena. Za smjenu je glasovalo je 14 zastupnika, tri su bila suzdržana, a dva vijećnika bila su protiv. Zastupnicima u Skupštini HBŽ-a razloge za smjenu pojasnio je županijski ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Ivica Brešić, koji je, među ostalim, naveo da ima veliki broj nezakonitosti u tom javnom poduzeću te da je ukupni gubitak poduzeća iznosi oko 15 milijuna maraka.

Tradicionalno okupljanje planinara u Kurtegića docu

Slika
Više od dvjesto planinara iz mnogobrojnih planinarskih udruga, okupilo se u Kurtagića docu na tradicionalnom druženju. Kurtagića dolac je jedna od najljepših udolina na planini Kamešnica. Nalazi se na nadmorskoj visini od 1460 metara između vrhova Planinica (1612 m), Kolebajka (1535 m) i Trovrsi (1645 m) te je jedino otvoren uskim grlom prema sjeveroistoku što ga čini čarobno skrivenim. Planinska livada (dolac) dugačka je oko 350 metara a široka oko 150 metara. Okružena je uglavnom gustom bukovom i miješano bukovom i jelovom šumom. Pristupiti mu se može iz nekoliko smjerova markiranim planinarskim stazama. Najlakše mu se prilazi stazom sa zapada na koju se lako priključuje s okretišta šumarskog puta koji pak seže sve do nove međudržavne ceste Sinj-Livno. Dolac je u prošlosti bio naseljen nomadima koji su provodili ljetne mjesece sa svojim stadima.